Het appeldieet

Gewicht verlies door het appeldieet, het zal er voor zorgen dat je geleidelijk zal afvallen door zoals de naam al doet vermoeden, het eten van appels. Het dieet is oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten en is vrij eenvoudig te volgen. Want eet voor iedere maaltijd een appel en val direct af.

Maar, er zijn wat punten van aandacht, er zitten niet alleen maar voordelen aan dit dieet. Wat die aandachtspunten zijn? Dat vertel ik je graag straks!

Er zitten namelijk ook een aantal grote voordelen aan het appeldieet.

Het appeldieet is bedacht door Tammi Flynn, een gediplomeerde diëtiste met een universitaire graad in voedingskunde. Ooit droeg ze één van haar cliënten op om voor elke maaltijd één appel te nuttigen. Zo gezegd, zo gedaan, dacht de cliënt. Naast dat de cliënt niets veranderde aan het verdere eetpatroon was het eten van één appel voor iedere maaltijd genoeg om één kilo per week te verliezen.

Na dit gemerkt te hebben besloot Tammi Flynn dit ook te proberen bij de andere cliënten, tot haar verbazing vielen ook deze cliënten een kilo af per week!

Hoe werkt het appeldieet?

Doordat er voor een maaltijd een appel gegeten wordt zal het hongergevoel aanzienlijk minder worden. Hierdoor zal je minder eten tijdens de hoofdmaaltijd. Dit heeft als gevolg dat je minder koolhydraten binnen krijgt waardoor je af zal vallen.

Appels zitten tjokvol met goede voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Dit zorgt voor een goede balans in je bloedsuikerspiegel waardoor je minder trek zal hebben in ongezonde snacks zoals bijvoorbeeld chips en koekjes. Sterker nog, je lichaam zal meer behoefte krijgen aan gezond voedsel door het appeldieet zodat het je lichaam weer in balans brengt.

Voor wie is dit dieet weggelegd

Iedere supermarkt verkoopt appels, waarschijnlijk liggen er op dit moment ook een aantal in de fruitmand. Het appeldieet is daarom heel eenvoudig te volgen en voor iedereen toegankelijk. Tenzij er een allergie voor appels is.

Het is mogelijk om door middel van een appeldieet veel gewicht te verliezen, je zal alleen wel geduld moeten hebben. Het is namelijk geen snel afvallen dieet, met het appeldieet zal je gewichtsverlies namelijk heel geleidelijk verlopen.

De naam appeldieet is nog niet officieel erkent als dieet, maar appels zijn een bron van vitamines, mineralen en vezels. Daarom is het mogelijk om op een gezonde manier af te vallen met het appeldieet. De appel voor de maaltijd zorgt voor het verzadigde gevoel waardoor je sneller afziet van de ongezonde snacks en minder eet bij de calorierijke hoofdmaaltijden.

Voordelen van het appeldieet

Een aantal voordelen van het appeldieet zijn al naar voren gekomen in de eerdere alinea’s. Toch wil ik hier de voordelen nog eens verder uitlichten.

  1. Het eten van appels is gezond en draagt bij aan de nodige vitamines en mineralen die je dagelijks tot je moet nemen;
  2. Je kunt door het eten van appels je eetlust goed onder controle houden;
  3. Je verliest op een geleidelijke en gezonde manier gewicht;
  4. In de schil van appels zitten veel antioxidanten die gezond zijn.

Nadelen van het appeldieet

Er kleven aan het appeldieet ook een aantal nadelen. Zodra je veel appels gaat eten zal het gaan vervelen, zeker als je iedere dag een aantal appels gaat eten zal het lastig vol te houden zijn.

De tandarts zal ook niet blij zijn met het idee dat je bezig bent met een appeldieet. Per maand eet je al snel 90 appels en dat is slecht voor het gebit want op de lange termijn kan het zuur van de appels het glazuur aantasten van het gebit.

Het is ook nog niet wetenschappelijk bewezen dat het dieet werkt ondanks dat Tammi Flynn het dieet aan meerdere cliënten heeft meegegeven en dat deze allemaal positief waren over het resultaat.

Misschien wel het grootste nadeel is dat je niet aan de oorspronkelijke oorzaak van je overgewicht werkt. Uiteindelijk zijn de kilo’s er allemaal aangekomen door het eten van verkeerd voedsel. Maar weet jij wel echt waar het fout gaat zodat je altijd slank en gezond kan leven?

Vaak starten mensen met een dieet omdat het ‘makkelijk’ is. Er wordt exact verteld wat er gedaan moet worden en je valt af, je hoeft zelf niks te bedenken en je kan het moeilijk fout doen. Het eten van appels kan iedereen!

Toch raad ik je aan om verder te kijken dan het appeldieet, zodat je niet alleen door het eten van appels afvalt. Maar door het hebben van de juiste levensstijl. Daar draait gezonder leven om!

De 7×7 Afslank Receptengids

Met een gezonde basis van je eet- en leefpatroon kan je direct afrekenen met het overgewicht. Zonder dat je vast zit aan het eten van appels of het volgen van een dieet. De 7×7 Afslank Receptengids is een alternatief voor het appeldieet. Met dit receptenboek verlies je snel gewicht en bouw je aan de gezondheid. Een ander groot voordeel is dat je geen last zult hebben van honger.

afslankreceptenboek

Met de 7×7 afslank receptengids kan je tot wel 8 kilo per maand verliezen op een gezonde, verantwoorde manier. Wil je onze ervaring weten met dit dieet? Klik dan op de onderstaande button!

Klik hier voor onze ervaring met het 7×7 Afslank Receptenboek

Geef een reactie

1 comment

  1. Marisca

    Dit lijkt me een heel goed dieet, bedankt voor de tip! Zo eet je gemakkelijk genoeg fruit en val je ook nog eens heel langzaam af. Het lijkt me inderdaad wel een probleem voor je tanden, dus dat is wel een nadeel.

    -2