In de rubriek ‘Fit voor de vakantie tips’ leven we toe naar de vakantieperiode. Een vakantieperiode waarin je jezelf fit en vitaal voelt in een lichaam waar je trots op bent. Natuurlijk is het kortdag om nog heel veel kilo’s af te vallen, maar je kan wel je lichaam zo fit mogelijk maken en net even wat buikvet verliezen dat al zolang in de weg zit! Vandaag kijken we naar de rol die bewegen speelt in het afvallen voor de vakantie en bovendien of het nog wel zin heeft om te gaan bewegen!

Een mes dat aan twee kanten snijdt

Als je twijfelt of bewegen wel zin heeft zo kort voor de vakantie dan wil ik je op een nette manier terecht wijzen. Als je er namelijk voor kiest om na het eten een rondje te gaan wandelen, dan verbrand je namelijk niet alleen vet, je voorkomt ook dat je lui wordt en lusteloos op de bank gaat zitten. Zet daarom de vaat in de vaatwasser en trek daarna direct je schoenen aan om eens van het mooie weer te gaan genieten. Maak een wandeling door de natuur of zoek juist de levendigheid van de stad op. Als je terug komt van je (korte) wandeling dan heb je nog een hele avond voor je en je kunt met een voldaan gevoel genieten van een welverdiende rustige avond!

Extreem veel sporten

Wat ik veel mensen hoor zeggen als ze veel (en snel) vet willen verbranden, is dat ze in één keer heel veel meer gaan sporten. Vaak zijn dat sporten die ze al jaren niet meer hebben gedaan en waardoor ze al snel afhaken met kleine pijntjes. Bovendien kost het heel veel discipline om dit week in week uit vol te houden. Mensen die hiervoor kiezen, combineren dit vaak met een crash dieet, wat het lichaam ook nog eens verzwakt. Kies er liever voor om wat meer te gaan bewegen op een minder intensieve manier. Neem een wandeling zoals hierboven beschreven staat of pak je fiets op iedere dinsdag en donderdag uit de schuur. Maak er een ritme van, dan val je niet alleen af voordat je op vakantie gaat, maar zul je met een strakke buik de kerst tegemoet gaan!

Vreetbuien voorkomen

Als je wat meer gaat bewegen dan ga je ook meer verbranden. Bovendien zijn sommige mensen gevoelig voor het welverdiende schouderklopje. Ik bedoel daarmee dat ze zichzelf graag willen belonen met eten als ze bewogen hebben (herkenbaar?). Probeer dit te voorkomen door jezelf gezond voedsel voor te schotelen dat je een verzadigd gevoel geeft. Dit zijn vaak voedingsmiddelen met veel eiwitten. Een eiwitdieet is dan ook een mooie combinatie om toe te passen samen met het bewegen.

Kortom, forceer niks voordat je op vakantie gaat, maar ga ook niet bij de pakken neer zitten!

Geef een reactie