Afvallen na bevalling

Afvallen na bevalling

Vandaag eens een heel ander, maar niet minder belangrijk onderwerp. Hoewel afslanken uiteraard door iedereen, man of vrouw, gedaan kan worden, wordt het onderwerp toch vaak vooral met vrouwen geassocieerd. Hierbij wordt één groep vaak vergeten, namelijk de vrouwen die na hun zwangerschap graag hun overtollige kilo’s kwijt willen raken.

Als je zwanger bent, verandert je lichaam drastisch. Natuurlijk doe je dit allemaal voor een goed doel en als je eenmaal je kindje in je armen hebt, zul je de eerste tijd misschien nog niet zo bezig zijn met afvallen na bevalling. Bij sommige vrouwen gaat het afvallen na bevalling bijna als vanzelf, zij hebben het geluk dat zij de extra kilo’s snel en makkelijk weer kwijtraken. Bij anderen is dit echter niet zo vanzelfsprekend: zij gaan dan op den duur op zoek naar informatie over het afvallen na bevalling.

Wat kun je doen om na je zwangerschap die extra pondjes op een gezonde manier kwijt te raken?

Hoe kun je afvallen na bevalling?

Je lichaam heeft heel wat te verduren gehad en heeft dus ook weer tijd nodig om te herstellen. Een crashdieet is dus absoluut geen goed idee. In het begin heb je zelfs wat extra calorieën nodig voor de borstvoeding. Dit betekent niet dat je in deze periode niet kunt afslanken. De beste manier om afvallen na bevalling te realiseren, is namelijk steeds weer gezond te blijven eten. Laat snoep en snacks staan en eet veel groente en fruit. Drink ook in ieder geval 2 liter water per dag.

Probeer ook altijd borstvoeding te geven: dit is niet alleen gezond voor de baby, maar zorgt er ook voor dat je de extra calorieën weer verbrandt. Als je denkt dat je er klaar voor bent, begin dan langzaam weer wat te bewegen. In het begin kan dit wandelen zijn, de trap nemen enzovoort, als je maar beweegt. In feite komen de adviezen voor afvallen na bevalling dus overeen met de adviezen die ik je geef voor het afvallen zonder dieet! Gezonde voeding en geen crashdiëten, daar draait het om, ook bij afvallen na bevalling.

Snel weer een mooi lichaam

Hoe gelukkig je ook bent als kersverse moeder, toch zal het aan je blijven knagen als je lichaam niet meer is zoals vóór je zwangerschap. Begin dus snel met gezond eten; hoe je dit kunt doen lees je op mijn website. Ook jij kunt snel weer mooi slank zijn!

Geef een reactie