Je zal het misschien niet zo snel denken, maar water is een ideale drank om te drinken tijdens het afvallen. Water heeft vele voordelen voor ons lichaam. Afvallen met fitness zet het voor je op een rijtje.

Veel mensen drinken te weinig water terwijl het veel voordelen biedt. Het is daarnaast een ideale drank om te drinken tijdens het afvallen. Aangeraden wordt om per persoon ongeveer 2 liter water per dag te drinken. 60% van ons lichaam bestaat uit water. Wat doet water met ons lichaam?

  • water zorgt voor de afvoer van schadelijke stoffen
  • water zorgt voor transport van voedingsstoffen
  • water helpt het hongergevoel te onderdrukken
  • water speelt een rol in de stofwisseling

Alle 4 zijn interessant bij het afvallen.

Veel mensen komen niet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid 2 liter water. Dit is jammer, want de stofwisseling werkt hierbij ideaal. De inname van voedsel wordt met voldoende water optimaal verteerd. De juiste voedingsstoffen worden naar de juiste plek gebracht en schadelijke stoffen worden afgevoerd. Je kan je voorstellen dat met te weinig water drinken de stofwisseling ook niet optimaal werkt en het lichaam de voedingsstoffen eerder op zal slaan in plaats van af te voeren.

Daarnaast helpt water het hongergevoel te onderdrukken. Vaak wordt een gevoel van dorst verward met een hongergevoel. Mensen zijn dan eerder geneigd om te gaan eten in plaats van te gaan drinken. Drink daarom voor elke maaltijd een groot glas water. Je zal eerder een verzadigd gevoel krijgen en daarom juist minder gaan eten. Ideaal tijdens het afvallen.

Tijdens het afvallen willen we zoveel mogelijk schadelijke stoffen het lichaam doen verlaten om gewicht te verliezen. Water helpt je hierbij. Drink daarom altijd voldoende water, maar maak het niet te gek. Teveel water is ook niet goed voor het lichaam.

Geef een reactie