Oei, het is alweer even geleden dat ik voor het laatst een bericht online heb gezet. Beetje druk de laatste tijd, als vervolg op de afvallen cursus ben ik bezig met een e-book. Dus ik ben nog steeds druk bezig en ik zit zeker niet stil (had je vast ook niet van me verwacht haha ;)). Maar, geen excuus, tijd om weer een nieuw te gek bericht voor je te plaatsen waar je weer lekker mee aan de slag kan.

Afvallen, iedereen wil er natuurlijk ‘lekker’ bijlopen. Niet iedereen durft het toe te geven maar daar gaat het uiteindelijk wel om, je wilt je lekker voelen! Soms val je af om bepaalde redenen, omdat je een leuke gebeurtenis op de planning hebt staan waar je graag die favoriete jurk of broek bij aan wilt. Niks geks aan natuurlijk, begrijpelijk zelfs! Maar mensen halen de gekste fratsen uit om af te vallen, bijvoorbeeld afvallen met pillen, shakes of andere voedingssupplementen. Voor blijvend afvallen zijn er maar weinig manieren die echt helpen, je kan een dieet volgen waarbij je een X aantal kilo’s kwijt raakt binnen een aantal weken, precies voor die speciale gebeurtenis. Uithongeren is een optie, dit zorgt alleen echter ook voor tijdelijk gewichtsverlies. Je zit alleen een paar weken daarna weer op je oude gewicht, iets wat het beste voorkomen kan worden voor altijd!

Afvallen door te eten, geloof me, de beste manier om af te vallen, zonder dieet dus.

Hiermee bedoel ik niet dat je naar de kast moet rennen om er een zak chips uit te trekken, je eetgewoontes moeten misschien wel wat aangepast worden.

Maar hoeveel moet ik dan eten?!

Als je snel en effectief wilt afvallen zijn 5 maaltijden op een dag echt een ‘must’. Dit stimuleert je metabolisme en zorgt ervoor dat je lichaam sneller vet verbrand.

Een studie uit 1950 wijst namelijk uit dat als je jezelf uithongert tijdens het afvallen (getest met 1500 kcal per dag)  je daarna veel meer gaat eten, wat zelfs op kan lopen tot 8x je normale hoeveelheid wat je eet. Bizar hé? Dit is ook één van de redenen van het jojo effect, daarnaast kan ik hier natuurlijk veel dieper op in gaan maar daar ben je vast niet zo bij gebaat. Wellicht doe ik dit nog in een andere post. Nu wil ik gewoon dat je af gaat vallen!

Je lichaam let namelijk niet op calorieën die je per dag consumeert, maar per maaltijd! Veel mensen eten daarom ook te veel calorieën per maaltijd, dit is voor veel mensen een voorname reden waarom je te veel weegt. Eet dus minder per maaltijd en meer maaltijden per dag.

Daarnaast heeft afslanken veel minder te maken met wat je eet dan met hoe je eet. Daarom moet je niet alles ontnemen waar je trek in hebt, alleen je moet jezelf elke keer maar weer afvragen of je er echt trek in hebt of dat je het alleen doet om te eten. Als je gaat genieten van je eten zal je merken dat je met minder genoegen kan nemen. Het rare van veel verslavingen is dat je er van het ‘genieten’ van je verslaving meer verslaafd aan word. Bij eten is dit niet het geval, hoe meer je van je eten geniet, hoe minder je verslaafd wordt aan eten.

Afvallen is niet moeilijk, je moet weten hoe het moet. Je kan je gewicht volledig onder controle krijgen met de juiste coaching en informatie! Je hoeft jezelf niet uit te hongeren en je hoeft niet aan ongezonde voedingssupplementen…

Laat even een reactie achter, ik vind het leuk om te discussiëren! Wil je niet onder je eigen naam reageren? Reageer dan als ‘Anoniem’ of iets dergelijks, ik merk vaak dat er sneller voor de mail wordt gekozen alleen wie weet hebben mensen dezelfde vragen of opmerkingen als jij!

Geef een reactie

2 comments

 1. Margarita

  Hoi Nadia

  Ik ben sinds 4 jaar lichamelijk beperkt en zit vnlk in een rolstoel. Ik zoek een manier om af te vallen, zonder dat ik teveel moet bewegen.
  Dat gaat nl niet. Hiervoor sportte ik veel en ben nu in dezxe 4 jaar 25 kilo aangekomen. Werkt deze manier van diëeten ook voor mij? Of heb ik nog een aanpassing nodig?

  • Nadia

   Hey Margarita,

   Eerlijk gezegd, heb ik daar niet direct antwoord op! Ik ga het voor je uit zoeken en ik schrijf er snel een artikel over. Helaas kan ik het niet volgende week doen want zit ik in Tunesië dan heb ik waarschijnlijk slecht internet dus dan kan ik het niet uitzoeken! Dan zal ik een andere post plaatsen.

   “Stay in touch!”

   Groetjes,
   Nadia