80 10 10 dieet

Het 80 / 10 / 10 dieet is een dieet voor de fruiteter en bestaat bijna exclusief uit rauw fruit, met nog wat rauwe groene groenten en een hele kleine hoeveelheid rauwe noten of vette vruchten, zoals avocado. Daarnaast is het van belang om bepaalde regels na te leven betreffende de macronutrienten. Het dieet bestaat in die zin voornamelijk uit het gebruik van koolhydraten met weinig vet en weinig eiwitten. En natuurlijk is het een rauw dieet, je eet dus geen gekookt voedsel.

Het dieet in een notendop

Het 80 / 10 / 10 dieet werd oorspronkelijk uitgevonden door Dr. Douglas Graham. Zijn visie is namelijk dat mensen geboren zijn om op fruit te leven. In zijn gelijknamige boek zegt Dr. Graham dat, als je een kind een banaan of een lam voor zou schotelen, dan zal het zonder twijfel kiezen voor de banaan. Volgens hem zijn wij dus helemaal geen vleeseters. Verder brengt hij in zijn boek ook naar voren dat wij, als mens, het meest lijken op dieren die alleen op fruit leven. Ook zegt hij dat vetten slecht zijn voor de gezondheid en zoveel mogelijk beperkt moeten worden. Een kleine handjevol noten elke tweede dag is dan wel toegestaan.

Meer eten dan je gewend bent

Op het 80 / 10 / 10 dieet eet je dus voornamelijk fruit, en wel ruim 2500 tot 3500 kcal van fruit per dag. Dit zorgt ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en geen honger hebt. Het fruit moet bij voorkeur behoorlijk rijp zijn. Naast fruit is het ook een must om een grote salade per dag te eten van voornamelijk groene groenten. Ook niet te vergeten, is dat zijn theorie ook op andere belangrijke pijlers berust, zoals een behoorlijke hoeveelheid sport, voldoende zon en genoeg slaap. Al dit draagt volgens Dr. Graham toe aan een optimale gezondheid.

De verschillende varianten van het dieet

Dr. Douglas Graham heeft sinds de uitgave van zijn boek een behoorlijke following gekregen. Er zijn steeds meer mensen die dit dieet volgen. Tevens zijn er verschillende varianten van het 80 / 10 / 10 dieet ontstaan. Zo is er bijvoorbeeld het meisje Freelee, die vooral bekend geworden is met YouTube filmpjes. Haar dieet, het 30 bananen per dag dieet, berust op voornamelijk dezelfde principes, met enkele aanpassingen hier en daar. Met name dus, de inname van 30 bananen per dag.

Het 80 / 10 / 10 dieet lijkt een extreem dieet en toch zijn er veel mensen die hun succes online delen en compleet achter het dieet staan.

Laat uw reactie achter over het 80 / 10 / 10 dieet.

Geef een reactie