Afvallen kan op heel veel manieren. Je kunt bijvoorbeeld meer gaan sporten om af te slanken. Maar vrijwel altijd hoort er bij het afvallen ook een dieet. Dat kan betekenen dat je alleen wat minder tussendoortjes snoept. Het kan echter ook betekenen dat je bepaalde dingen niet meer eet, bijvoorbeeld als je een koolhydraatarm dieet volgt. Een dieet volgen is meestal lastig en moeilijk vol te houden. Maar wist jij al dat er 8 voedingssupplementen zijn die je heel goed kunnen helpen om gezond af te vallen?

1. Magnesium

Magnesium doet heel veel in je lichaam. Het helpt vooral bij je hersenfunctie, maar doet ook veel bij de verbranding van je voedsel. Je hebt het echt nodig. Magnesium helpt je lichaam een betere balans te vinden. Bovendien helpt magnesium goed tegen negatieve gedachten en depressieve gevoelens. Het is geen antidepressiva, maar helpt je wel om je op een positieve manier door het dieet heen te werken. Golden Naturals magnesium is een praktische capsule waarmee je je magnesium-niveau op peil houdt tijdens je dieet.

2. Rode gist rijst

Als je wilt afvallen, ben je nu waarschijnlijk (iets) te zwaar. Je hebt dan ook grotere kans dat je een te hoge cholesterolwaarde in je bloed hebt. Er zijn eigenlijk twee soorten cholesterol: de ene soort is ongezond, de andere is juist wel goed om te hebben. Rode gist rijst zorgt ervoor dat de slechte cholesterolwaarde verlaagd. De waarde van het goede cholesterol wordt wel behouden. Dit helpt de bloedcirculatie, wat weer zorgt voor betere energieverbranding. En dat helpt je weer om af te vallen op een gezonde manier.

3. Vitamine B12

Vitamine B12 heeft een belangrijke invloed op heel veel processen in je lichaam. Het heeft alles te maken met zenuwen, maar ook met de vertering van je voedsel. Tijdens je dieet is er kans dat je te weinig vitamine B12 binnenkrijgt. Zeker wanneer je kiest voor een dieet waarbij je geen vlees of vis eet. Het is dus verstandig om dit aan te vullen met een supplement, zodat je geen tekort krijgt.

4. Probiotica

Wist je dat bij de meeste mensen de darmwerking verstoord is? Dat heeft te maken met een verkeerd voedingspatroon. Daardoor verdwijnen bepaalde goede bacteriën uit de darmen, terwijl er slechte bacteriën voor in de plaats komen. Om het evenwicht te herstellen kun je probiotica nemen. In de Golden Naturals probiotica capsules zitten meer dan 30 miljard goede bacteriën, die je darmflora beter in balans brengen. Heel fijn, zeker als je wilt afvallen want dan moeten je darmen extra goed werken.

5. Curcuma

Curcuma is een kruid dat vooral in de Indische keuken veel wordt toegepast. Het wordt ook gebruikt bij de Ayurvedische geneeswijzen omdat het allerlei voordelen zou hebben. Het is nooit bewezen dat je er echt van afvalt. Maar wat wel bewezen is, is dat curcuma je darmwerking bevordert. En dat is natuurlijk altijd een goed idee, zeker als je wilt afvallen.

6. Groene thee

Groene thee is een goede manier om op een gezonde manier af te vallen. Het remt het hongergevoel en bevat veel antioxidanten. Het zou ook zorgen dat je beter kunt plassen en het kan de darmwerking bevorderen. Dat laatste is nog niet duidelijk bewezen, maar in elk geval is in dit geval het gezegde waar: baat het niet, dan schaadt het niet.

7. Visolie

Eigenlijk zou je 2x per week vette vis moeten eten, zoals zalm of kabeljauw. Alleen komt bijna niemand aan deze hoeveelheid. Daarom kun je dit vervangen door een gezond voedingssupplement. De gezonde vetzuren in visolie zijn goed voor je lichaam en ze helpen je bij het afvallen. Door het nemen van visolie capsules heb je minder snel honger en is je lichaam en energieniveau beter in balans.

8. Eiwitten

Eiwitten heb je nodig voor je lichaam. Maar ze zitten al best veel in je gewone dagelijkse voeding. Ze worden heel veel gebruikt bij diëten. Waarom? Omdat ze een sterker verzadigend effect hebben en langzamer worden afgebroken dan koolhydraten of vetten. Het gevolg is dat je langer een vol gevoel hebt, terwijl je er minder van aankomt. Gebruik je eiwitshakes? Gebruik ze dan als vervanging van een maaltijd, niet als extraatje. Want hoewel eiwitten langzaam verbranden, bevatten ze wel kilocalorieën.

Gezond afvallen is soms nog best lastig. Je bent meestal op dieet, wat betekent dat je minder mag eten dan gebruikelijk. Soms zul je bepaalde voedingsgroepen vermijden. Om je te helpen bij het volhouden van je dieet en om in gezonde balans te blijven, kunnen deze 8 voedingssupplementen je helpen. Zo blijf je beter fit, positief en zul je sneller afvallen.

Geef een reactie