Wil je graag een paar kilo’s kwijt zonder direct een dieet te moeten volgen of vijf keer in de week naar de sportschool te gaan? Gelukkig zijn er ook makkelijkere manier voor snel en gezond afvallen zonder al te veel moeite. Lees nu de tips hieronder!

  1. Drink je koffie zwart

Bestaat jouw reguliere koffierecept meestal uit een scheutje melk, 2 extra suiker en het liefst nog een beetje karamel? Onbewust zijn deze toevoegingen echte dikmakers. Probeer dus je koffie vanaf nu zwart te drinken. Dit scheelt echt in je calorie inname gedurende de dag. Daarnaast is het aan te raden om je koffie eens te vervangen voor groene thee. Onderzoeken, zoals deze, hebben bewezen dat mensen die groene thee drinken een lager BMI hebben en minder lichaamsvet.

  1. Doe slimmer boodschappen

Ren jij na het werk altijd richting de supermarkt en kom je thuis met een lading chips, koekjes en snoep die je eigenlijk niet had willen kopen? Als je met een lege maag je dagelijkse boodschappen doet, is de kans groot dat je veel meer (ongezonde) producten meeneemt. Alles lijkt dan immers lekker en door je trek ben je veel eerder geneigd om van alles in je mandje te leggen. De oplossing: doe je boodschappen na het eten en maak een lijstje met wat je nodig hebt. Ook online je boodschappen doen is de manier om onnodige impulsaankopen te minderen.

  1. Kies voor verantwoorde tussendoortjes

Ook zo bekend met de 4-uursdip? De snoeppot is dan extra aanlokkelijk, maar zeker niet de meest verstandige keuze. Voorkom dit door te kiezen voor verantwoorde tussendoortjes. Naast fruit zijn er ook lekkere en verantwoorde snacks verkrijgbaar die zorgen voor een vol gevoel maar zonder die extra calorieën.

  1. Neem je sporttas mee naar je werk

Na het werken wilde je direct door naar de sportschool voor een work-out, maar je bent je sporttas vergeten. Gevolg: je gaat naar huis om je om te kleden maar uiteindelijk beland je op de bank met een afhaalmaaltijd. Voorkom dat je thuis uitgeblust op de bank gaat zitten na het werk en neem je sporttas altijd standaard mee. Zo ben je veel eerder geneigd om ook daadwerkelijk dat groepslesje te gaan volgen.

  1. Eet bewust

Eet je vaak gedachteloos voor de televisie of met je telefoon in je hand? Door deze manier van eten, eet je vaak veel meer omdat je niet door hebt dat je al vol zit. Maak daarom van elke maaltijd een feestje. Gezellig met z’n allen aan tafel en neem bewust en uitgebreid de tijd om van je eten te genieten.

  1. Stop met late-night snacking

Nog even een koekje, een schaaltje chips of die borrelnootjes. Prima om een keer te snacken ’s avonds, maar maak er geen gewoonte van. Een goeie tip om late-night snacking te voorkomen: poets na het avondeten je tanden. Je hebt hierdoor veel minder trek in zoetigheden of hartige snacks.

  1. Ga eerder naar bed

Probeer eens een uurtje eerder naar bed te gaan. Deze tip voorkomt niet alleen het late-night snacking, maar het zorgt er ook voor dat je de volgende dag minder moe bent en dus minder zin hebt in calorierijke snacks tijdens die befaamde 4-uurs dip.

Heb jij wat aan deze tips gehad of heb je zelf nog een goede tip? Laat het in de reacties weten!

Geef een reactie