Een aantal jaar geleden hebben we een artikel geschreven over een aantal apps voor je gezondheid die je op je telefoon kunt installeren.

Tegenwoordig worden apps op het gebied van gezondheid steeds populairder. Momenteel zijn er zo’n 100.000 gezondheidsapps die je kunt downloaden. Hoe vind je hier een goede app tussen? Wij zochten het voor je uit en hebben de beste op een rijtje gezet!

Om je gezondheid met verschillende apps bij te kunnen houden heb je een telefoon met veel opslag nodig. Het is het fijnste als je deze opslag zelf kunt kiezen. Dit kan bijvoorbeeld bij de iPhone 7, waarbij je kunt kiezen tussen 32 GB, 128 GB en 256 GB.

Gezondheid-app iPhone

De app is beschikbaar voor de iPhone 5, maar ook voor de iPhone 6, iPhone 7, iPhone 8 en iPhone X!

De Gezondheid-app is standaard geïnstalleerd op je iPhone. De app geeft alle gezondheids- en fitnessgegevens weer op één plek. Je stappen en wandel- en hardloopafstanden worden automatisch geteld. Hiernaast zijn er nog een aantal aanvullende categorieën, zoals je medische dossier, vitale functies of je lichaamsmetingen. Door je gegevens in te vullen kan er gemeten worden hoe gezond je bent en hoeveel dagelijkse beweging je nodig hebt.

In combinatie met de Apple Watch is de app erg handig. De Apple Watch stuurt automatisch activiteitgegevens door naar je iPhone. Ook worden er hartslaggegevens doorgestuurd, zoals je ademfrequentie, bloeddruk, hartslag of lichaamstemperatuur.

De app heeft 4 algemene zaken die ze bijhouden. Deze bestaan uit je activiteiten, mindfulness, voeding en slaap. Bij deze gegevens staan aanbevolen apps die je kunnen helpen met het verbeteren ervan.

RunKeeper

De app is beschikbaar voor de iPhone 5, maar ook voor de iPhone 6, iPhone 7, iPhone 8 en iPhone X!

RunKeeper is een gratis app die jou helpt bij het sporten. Via de GPS in je telefoon kun je je hardlooptrainingen, wandelingen, fietsritten, trektochten en nog veel meer bijhouden. Het is een interactieve app, je kunt namelijk je resultaten direct delen met je vrienden via Facebook of Twitter.

Uit een artikel uit het AD blijkt dat RunKeeper de meest populaire hardloop-app is.

Een aantal voordelen van RunKeeper:

 • Tijdens het lopen kun je naar audiobegeleiding luisteren en statusupdates ontvangen over je voortgang. Iedere kilometer wordt er bijvoorbeeld vertelt wat je gemiddelde tempo is en of je voor of achter loopt op je doel.
 • Je kunt je favoriete muziek afspelen tijdens het lopen.
 • Met beschikbare sensoren kun je je hartslag meten.
 • Je kunt activiteiten delen met je vrienden.
 • Trainingsschema’s zijn beschikbaar om je doel te bereiken.
 • Je kunt een gedetailleerde activiteitengeschiedenis inzien
 • Je kunt je gegevens met meer dan 70 andere apps integreren om een beter inzicht in je gezondheid te krijgen.

Download hier

Sleep Better

De app is beschikbaar voor de iPhone 4s, maar ook voor de iPhone 5, iPhone 6, iPhone 7, iPhone 8 en iPhone X!

Sleep Better is een app die je slaapgedrag kan bijhouden. Door je telefoon naast je kussen te leggen voor het slapen meet de app hoe lang je slaapt, je slaapcyclus en hoe efficiënt je slaapt.

Met de Smart Alarm word je op de perfecte tijd wakker doordat de app meet in wat voor slaapcyclus je zit. Het alarm gaat af op het beste moment in een ingestelde tijdsperiode waardoor je zo uitgerust mogelijk wakker wordt. Sleep Better is ook geïntegreerd met de Apple Gezondheid-app waardoor je je slaapgegevens hiernaar kan uploaden.

Door de app te gebruiken leer je veel dingen over je slaap, zoals lichte of diepe slaap, wat cafeïne met je slaap doet en of je dagelijkse activiteiten je slaap beïnvloeden.

Download hier

8fit Workout & meal planner

De app is beschikbaar voor de iPhone 4s, maar ook voor de iPhone 5, iPhone 6, iPhone 7, iPhone 8 en iPhone X!

De app helpt je om fit te worden door je te helpen met je beweging en voeding. Als je start met het gebruiken van de app vul je in hoe je conditie op het moment is. Dit is als het ware een nulmeting en aan de hand hiervan kan je je voortgang na verloop van tijd meten.

Met 8fit Workouts & meal planner heb je geen abonnement op de sportschool nodig, je kunt alles gewoon thuis doen. De app bevat op maat gemaakte oefeningen die door de hoge intensiviteit snel uitgevoerd kunnen worden.

Wat kun je in de app vinden?

 • Voedingsplan en tips
 • Maaltijdrecepten
 • Vet verbrandende oefeningen
 • Spieropbouw oefeningen
 • Video’s over verschillende onderwerpen

Download hier

Fit Brains Trainer

De app is beschikbaar voor de iPhone 4s, maar ook voor de iPhone 5, iPhone 6, iPhone 7, iPhone 8 en iPhone X!

Dit is een app die je hersenen stimuleert om beter te werken. Het is bewezen dat het gemiddelde IQ de laatste jaren aanzienlijk gedaald is en dat je gemiddeld 4 dingen op een dag vergeet. Door regelmatig wat oefeningen voor je hersenen te doen stimuleer je je hersengroei.

Je brein heeft 6 delen: geheugen, denksnelheid, concentratie, probleemoplossing, taal en ruimtelijk inzicht. Fit Brains Trainer stimuleert deze delen door meer dan 60 spelletjes en meer dan 500 hersenoefeningen.

Download hier

Human

De app is beschikbaar voor de iPhone 4s, maar ook voor de iPhone 5, iPhone 6, iPhone 7, iPhone 8 en iPhone X!

Dit is een app die al je activiteiten bijhoudt, zodat je gestimuleerd wordt om elke dag actiever te worden. Je kunt je telefoon gewoon in je broekzak laten zitten, de app herkent namelijk automatisch wanneer je langer dan 1 minuut in beweging bent door de sensoren op je telefoon. Het gaat dan om activiteiten zoals: wandelen, hardlopen, fietsen en nog veel meer.

Wat biedt de app voor voordelen?

 • Het houdt automatisch de minuten en afstanden bij die je beweegt.
 • Herkent binnen activiteiten, meet de intensiviteit en schat het aantal verbrande calorieën.
 • Toont gedetailleerd al jouw activiteiten.
 • Dagelijks overzicht met o.a. alle activiteiten en hoeveel calorieën je verbrandt hebt.

Download hier

Geef een reactie