21 dagen dieet

Wil je snel een paar kilo’s kwijt voordat je op vakantie gaat? Je kunt bikiniproof worden in 21 dagen met dit dieet. Het wordt ook wel het 21 Dagen Detox Dieet genoemd. De Amerikaanse presentator Montel Williams bedacht dit dieet. Hij wilde een manier vinden om fitter, gezonder en slanker te worden nadat bij hem de ziekte multiple sclerose (MS) werd geconstateerd. De ernstige effecten van zijn ziekte zouden na het volgen van zijn eigen bedachte dieet met meer dan dertig procent zijn afgenomen. Met het 21 Dagen Dieet val je dus niet alleen af, je wordt er ook fitter en gezonder van.

Hoe werkt het 21 Dagen Dieet?

Het 21 Dagen Dieet is een relatief simpel te volgen dieet. Montel Williams heeft drie basisregels opgesteld waar je je gedurende 21 dagen aan moet houden:

  1. Verban al het junkfood.
  2. Eet heel veel verse groenten en vers fruit.
  3. Ga veel meer bewegen dan je nu doet.

Regel 2 vraagt om iets meer uitleg. Want het is zeer belangrijk om heel veel verse groenten en fruit te eten. Vooral smoothies van verschillen groentes en fruit worden aangeraden. Naast het groenvoer mag je ook magere vis en biefstuk nuttigen. Producten die door Montel Williams worden aangeraden zijn: appels, perziken, spinazie, sla, sinaasappels, mango, rode bietjes en magere vlees- en vissoorten, olijfolie, hele granen, avocado, olijven, noten en zaden en volkoren pasta. Volg dit patroon gedurende 21 dagen.

Een heerlijke smoothie volgens het 21 Dagen Dieet

Om je een idee te geven van een smoothie die je volgens het 21 Dagen Dieet mag drinken is hieronder een recept.

Ingrediënten: één mango, één avocado, vier sinaasappels, bos koriander. Bereiding: schil de manga, de avocado en snijd deze in grove stukken. Knip de koriander (hoeveelheid naar eigen smaak) in grove stukken, gooi de steeltjes zonder blaadjes weg. Doe alle ingrediënten in een staafmixer, blender of keukenmachine en hak alles fijn. Wanneer er een puree ontstaat stop je. Pers vervolgens de sinaasappels uit en voeg het sap toe aan het fruitmengsel. Klaar is je smoothie! Mocht het sapje te dik zijn, voeg dan wat water toe.

Laat je reactie op het 21 Dagen Dieet achter

Bent u enthousiast geworden na het volgen van dit dieet? Laat dan uw reactie op deze pagina achter. Onze bezoekers zullen u dankbaar zijn.

Het dieet is uitgebreid beschreven, zodat je het zelfstandig kunt doen. Echter, raden wij altijd aan om een dieet te volgen onder begeleiding van een voedingsdeskundige.
Zodat deze kilo’s eraf blijven en niet weer des te sneller erbij komen.

Geef een reactie