1200 calorieen dieet

Het 1200 calorieën dieet is gebaseerd op vijf of zes vaste eetmomenten per dag gedurende zeven dagen. Je kan het dieet ook langer dan deze zeven dagen volgen, maar dat is niet aangewezen. Tijdens het dieet is het belangrijk dat je ruim voldoende water drinkt. Het water zorgt voor een vlotte afvoer van afvalstoffen zoals vetten en ongezonde stoffen die je lichaam niet noodzakelijk nodig heeft. Hoe langer deze ongezonde stoffen in je lichaam verblijven, hoe meer waarden je lichaam uit deze stoffen haalt en onnodig opslaat als vetreserve.

Probeer je ook echt te houden aan de aanbevolen hoeveelheden en neem niet minder als je denkt dat je genoeg gehad hebt. Spreidt eventueel de maaltijd uit over zes vaste momenten in plaats van de vijf momenten van ontbijt, tussendoor, lunch, tussendoor en avondmaaltijd.

Samenvatting van het 1200 calorieën dieet

Het 1200 calorieën dieet bestaat zoals hierboven beschreven uit vijf of zes vaste eetmomenten per dag. Als ontbijt kies je voor één bruine volkorenboterham met eiwitrijk beleg vergezeld door een kop koffie. Koffie geeft je wat extra energie door de cafeïne die erin zit. Lust je geen koffie, neem dan gerust een kop thee. Als tussendoortje nuttig je rond tien uur nog één volkorenboterham met yoghurt en een stukje fruit. Uiteraard mag je ook hier weer wat koffie of thee bij drinken.

Rond de middag neem je een verse heldere soep met veel groenten en daarna aardappelen, vlees en groente.

Rond vier uur in de middag verwen je jezelf met een magere vanillepudding.

Als avondmaal smeer je voor jezelf één bruine volkorenboterham en beleg die met eiwitrijk beleg. Daarbij kan je kiezen voor rauwkost, een stuk fruit of een portie gekookte groenten.

High light

Opvallend is dat er in dit 1200 calorieën dieet gekozen is voor een warme maaltijd rond het middaguur. De ingenomen calorieën worden door de rest van de middag nog actief verbrand. In de avond ben je meestal niet meer zo actief en heb je dus ook niet zo veel calorieën meer nodig.

Laat uw reactie achter over het 1200 calorieën dieet

De dag doorkomen met maar 1200 calorieën zoals het 1200 calorieën dieet voorschrijft, lijkt me goed haalbaar. Uiteraard ben ik benieuwd naar jullie reactie en ervaringen op dit dieet. Deel ze zodat we er allen iets aan hebben.

Geef een reactie