Meer bewegen

Iedereen weet dat bewegen gezond is, maar niet iedereen komt dagelijks aan de beweegnorm. Wij van Afvallenexperts begrijpen dit maar al te goed. Werk, kinderen en sociale contacten nemen een groot deel van de dag in beslag. Voor iedereen die het moeilijk vindt om dagelijks 30 minuten te bewegen komen wij met 10 handige tips die je zo in het dagelijks leven kan toepassen.

1. Haal zelf koffie op je werk
Bij veel bedrijven is het gebruikelijk dat men om en om koffie voor elkaar gaat halen. Natuurlijk is dit goed bedoeld, maar iedere keer zelf koffie halen geeft je dagelijks meer beweging. 5 keer koffie halen is 5 minuten extra beweging per dag!

2. Neem de trap i.p.v. de lift
Wachten tot de lift er is en daarna op elke verdieping nieuwe mensen die in of uit de lift stappen? Het duurt lang. Traplopen gaat veel sneller en het is veel gezonder. Het draagt bij aan de spierkracht in de benen en is goed voor de conditie!

3. Pak de fiets i.p.v. de auto
Woon je vlakbij je werk, maar pak je altijd de auto? Ga op de fiets. Met het drukke verkeer in de ochtend- en avondspits ben je nog sneller op je werk ook. Kleine boodschappen doe je voortaan ook op de fiets.

4. Train je buikspieren achter je bureau
Zit je de hele dag achter een bureau? Ga je buikspieren trainen! Ga rechtop zitten en begin met 3 keer 1 minuut je buikspieren stevig aan te spannen terwijl je rustig vanuit je buik door blijft ademen. Bouw dit vervolgens langzaam uit naar 5 keer 2 minuten. Deze methode traint je transversale buikspieren die bijdragen aan een goede core-stability!

5. Neem een hond
Geen goede tip voor de mensen die full-time buitenshuis werken, maar voor de mensen die thuis zijn/werken een goede aangelegenheid om meer te gaan bewegen. De gemiddelde hond heeft zeker 1,5 uur beweging nodig per dag. Ook goed voor jouw conditie! Onderzoek toont aan dat hondenbezitters gelukkiger zijn en langer leven.

6. Spelcomputer in huis? Ga bewegen!
Er zijn veel games te verkrijgen voor de Wii, xbox-360 of Playstation 3 waarin jij centraal staat en zelf moet bewegen. Sport, dans, karaoke… er zijn veel spellen te verkrijgen die niet alleen leuk zijn om te spelen, maar waar je daarnaast ook flink van gaat zweten.

7. Mailtje sturen op je werk? Loop even langs!
Een mailtje sturen is lekker makkelijk, maar je kan er net zo goed even langs lopen. Gelijk weer wat extra beweegminuten per dag!

8. Lunchpauze? Ga naar buiten!
Veel lunchpauzes worden gebruikt om onderling met collega’s gezellig te kletsen. Sociale contacten zijn zeker goed om te onderhouden en dragen bij aan een goede werksfeer. Stel daarom voor om elke lunchpauze met zijn allen een rondje te gaan lopen. Net zo gezellig en tegelijk goed voor de dagelijkse portie bewegen.

9. Geef de hele familie een stappenteller
Voor slechts een paar euro te koop. Maak er een wedstrijd van om dagelijks uit te maken wie de meeste stappen heeft gezet. De onderlinge competitie zal ervoor zorgen dat het hele gezin meer zal bewegen om de eerste plek te behalen.

10. Telefoontje? Ga bewegen!
Bijna iedereen heeft een mobiele telefoon of een draadloze vaste lijn. Veel mensen die een telefoontje krijgen gaan erbij zitten. Doe dat niet! Ga gedurende het telefoongesprek heen en weer lopen. Simpel, maar doeltreffend!

Deze lijst van 10 tips om meer te bewegen in het dagelijks leven zorgt ervoor dat ook jij aan je dagelijks portie 30 minuten bewegen komt.

Geef een reactie