1 dag dieet

In één dag tot wel 2 kilo afvallen zonder ingewikkelde menu’s en zonder honger te lijden. Een kleine boodschappenlijst die je overal kunt scoren. Het 1 Dag Dieet is makkelijk en efficiënt om op zeer korte termijn wat gewicht te verliezen en die ene broek weer makkelijker dicht te krijgen. Ideaal als balansdag of de dag voor een belangrijke meeting of feest.

Samenvatting van het 1 Dag Dieet

Begin de dag op nuchtere maag met 2 volle glazen water. Daarna drink je ieder uur één glas water. Je ontbijt bestaat uit yoghurt met een kop thee of koffie. Uiteraard zonder suiker en/of melk.
Rond tien uur in de ochtend eet je een stuk fruit naar keuze. Denk ook nog aan je glas water ieder uur.

Als lunch heeft het 1 Dag Dieet yoghurt en thee op het menu staan. Neem je tijd om de thee te drinken en eet langzaam van je yoghurt. Denk eraan dat je hersenen twintig minuten nodig hebben alvorens het eetsignaal door te krijgen. Daarom is het zeker slim om twintig minuten voordat je gaat eten, nog een glas water te drinken.

Rond vier uur in de middag neem je nog een stuk fruit naar keuze. Ook hier geldt dat je het beste langzaam eet. Geniet bewust van de smaak en de textuur in je mond. Daardoor denk je minder aan veel willen eten en ben je echt alleen maar geconcentreerd bezig met het gekozen stuk fruit.

Als avondeten staat er yoghurt op het menu samen met twee koppen thee.

Saai of effectief?

Het menu ziet er misschien eentonig uit, maar zeg nu zelf, het is maar voor één dag.

Probeer echt bewust te eten en te drinken. Zet de tv of de computer uit en zoek een rustig plaatsje op. Krijg je toch honger, wat bijna niet mogelijk is met het 1 Dag Dieet, sluit dan even je ogen en breng je ademhaling naar je maag. Voel de kracht in jezelf om door te zetten met dit dieet en weet dat je vanavond voor het slapen gaan trots kunt zijn op jezelf.

Wie heeft er ervaring met het 1 Dag Dieet? Gaf het je een goed gevoel en vooral de vraag of je hiermee het gewenste resultaat voor die dag hebt bereikt?

Geef een reactie

7 comments

 1. EAExaminer

  Hallo iris,

  Ik ben zeer geïntresseerd in de zogenaamde 1 dag dieet. Ik wil heel graag afvallen en ga ook onderzoeken of het ook gaat werken. Ik ga een paar dagen het 1 dag dieet volgen en deel het resultaat in de reacties. IK BEN BENIEUWD!!

  EAExaminer,

  -2
  • lin

   Een dag dieet kan gebruikt worden in 5-2 dieet methode. Waarbij 2 dieetdagen in een week gepland worden. Dan helpt het anders heeft een dag dieet geen effect, de dag erna komt er alles weer aan.

   Ik heb geprobeerd met 2 keer per week (af en toe 3 keer per week en enkele keer een maal per week). Ik val ongeveer 1,5 kg per maand.

   -3
   • Nadia Bievinck

    Beste Lin,

    Dat is inderdaad een goede toepassing van het 1 dag dieet! Ook erg leuk om te horen dat het goed bij jou werkt. Het 1 dag dieet is geschikt om die dag af te vallen, maar om blijvend af te vallen is het inderdaad verstandig om meerdere dagen per week dit toe te passen.

    Groetjes Nadia

    -1
 2. lara

  ik hoop dat t werkt , helpt het ook voor een plattere buik?

  -5
 3. Becie

  Werkt dit echt ?!! Lijkt me echt super chill

 4. Mel

  Heb het een dag dieet gedaan en ben 2 kilo afgevallen dus het werkt wel