Vaak wordt er gesuggereerd dat afvallen buik een moeilijke opgave is. – Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn- . In dit artikel gaan we dieper in op de redenen waarom je nog geen buikvet verbrandt en hoe je de vetverbranding op een aantal simpele manieren kunt stimuleren. Ben jij al klaar voor een slanke buik voor je bikini of zwembroek?

Afvallen buik – 4 tips

Eet- en leefstijl veranderen; voor afvallen buik – Tip 1

Een regelmatig en stabiel eetpatroon is als je buikvet wilt verbranden de basis en noodzakelijk. De start van de dag begint daarom ook met een gezond ontbijt om je vetverbranding op gang te brengen. Tussen de drie hoofdmaaltijden (ontbijt, lunch & diner) is het belangrijk om wat gezonds bij je te hebben om te snacken. Denk bijvoorbeeld aan een handje nootjes of, nog beter, een aantal eiwitrijke snacks.

De reden dat je geen buikvet verbrandt als je niet regelmatig eet, is omdat je vetverbranding niet continu bezig is om je vet te verbranden. Als je probeert je lichaam uit te hongeren om op deze manier vet te verliezen zul je vetreserves gaan verbranden om toch nog aan je nodige voedingsstoffen te komen. Het eerste wat je lichaam doet als je weer toch weer gaat eten is deze reserves aanvullen met meer vetten om zo klaar te zijn voor de volgende “hongersnood”. Dit staat ook wel bekend als het jojo-effect. Een bijkomend voordeel van een regelmatig eetpatroon is dat je minder vaak hongerig bent, je bent dus minder vatbaar voor eetbuien. De verleiding is dus simpelweg een stuk kleiner en het doel blijft gevestigd op: afvallen buik!

Hou er met eten rekening mee dat je lichaam er ongeveer 20 minuten over doet om aan je hersenen het signaal te geven dat je vol zit. Neem dus de tijd voor je maaltijd zodat je niet meer eet dan dat nodig is.

Voeding om buikvet te verbranden – tip 2

Het is je vast weleens overkomen dat je wat aan het eten was terwijl je er eigenlijk helemaal niet vol van raakte. Dit is vrij simpel te verklaren, je lichaam is namelijk niet op zoek naar voedsel maar naar voedingsstoffen. Het verschil tussen voeding en voedingsstoffen is levensgroot. Denk bijvoorbeeld eens aan een pizza, die krijg je vaak gewoon helemaal op terwijl een appel veel kleiner is, maar je als snack direct voorziet van de goede voedingsstoffen en je daarmee ook vol zit.

Voeding waar je geen verzadigd gevoel van krijgt is vaak laag in eiwitten (voeding die je een vol gevoel geeft) en hoog in koolhydraten (voeding die je dik maakt). Je lichaam is op zoek naar voedingsstoffen, als je je lichaam deze voedingsstoffen geeft terwijl daar minder voeding voor nodig is zal je afvallen. Voeding waar ik het over heb is fruit, noten, groente en vlees of eiwitrijke maaltijden.

Als je nog helemaal nieuw bent op het gebied van vet verbrandend voedsel hebben we een leuk nieuwtje voor je. We hebben in samenwerking met Vitadis Health Care een gratis receptenboek voor je klaargezet met recepten. De recepten bevatten voor ieder wat wils. Dit betekent dan ook dat er altijd wel wat lekkers tussen zit voor je! In deze receptengids vind je recepten die vol zitten met eiwitten en die de vetverbranding stimuleren, we sturen deze gids graag naar je op:

Vermijd suikers – tip 3

Suiker bevat geen enkele voedingsstof en bijna alleen maar calorieën. Suiker geeft aan je lichaam aan dat het moet stoppen om vet te verbranden en zorgt er voor dat je lichaam juist vet gaat opslaan. Je lichaam is niet gebouwd om veel suikers te eten en het is verstandig als je wilt afvallen buik om zoveel mogelijk suikers te vermijden. Voor jouw beeldvorming: honderd jaar geleden aten we ongeveer 2 kilo per jaar, vijftig jaar geleden was dit zo’n 5,5 kilo per jaar maar vandaag de dag is dit 65 kilo suiker per jaar! In een grafiek ziet deze groei er ongeveer zo uit:

Afvallen buik dmv eiwitten

Deze grafiek is niet zo vreemd. Ons eetpatroon is veranderd en overal is tegenwoordig suiker in te vinden, suiker maakt dik en heeft verder geen enkele voedingswaarde. Wil je afvallen buik? Dan raden we je aan om minder suikers te consumeren en te kiezen voor gezondere vormen van voeding!

Gezonde voeding slecht voor afvallen buik – tip 4

Als je wilt afvallen is het niet meteen zo dat je alleen maar fruit en groentes moet eten. Om een optimale vet verbranding te stimuleren kun je in kleine mate fruit eten maar denk wel, ook in fruit zitten natuurlijke suikers (fructose).

Je kunt fruit in kleine mate blijven eten maar om een optimale vetverbranding te realiseren kun je de meeste fruitsoorten beter vermijden. Als je klaar bent met afvallen buik heb je nog alle tijd om heerlijk fruit te eten. Hier wel een kleine tip voor: als je een fruit eter bent, eet fruit in de ochtend. Dan heeft je lichaam tijd genoeg om de suikers te verbranden.

Vet verbrandende voeding is te herkennen aan de eigenschap dat het hoog in eiwitten is en laag in koolhydraten. Ga dus geen calorieën tellen (in de caloriearme producten zijn vaak andere ongezonde voedingsstoffen in de plaats gekomen) of letten op vetvrije producten. Dat is echt onzin en een pure marketing truc om ‘ongezonde’ voeding (wat goedkoper is om te produceren) aan de man te brengen. Eiwitten geven een constante stroom aan energie af waardoor je lichaam geen vet hoeft op te slaan en zich daarom de hele dag kan concentreren op het afvallen. Of dit nu gaat om afvallen buik of het afvallen op andere plekken in je lichaam, met eiwitrijk voedsel leg je de basis voor een gezonde levensstijl en een vitaal gevoel!

Buikje verbergen zonder afvallen buik

Vrouwen zijn er vaak gevoeliger voor dan mannen om te denken dat ze af moeten vallen. Zeker in de zomer wanneer alle buikjes weer tevoorschijn komen is het moeilijk om niet te verlangen naar een strakke buik.

Wat veel mensen op hetzelfde strand vergeten is dat 90% van alle mensen die zo’n strak buikje heeft ook een andere houding aanneemt dan iemand met een buikje. Wat ik hiermee wil zeggen is dat je houding al een hoop kan doen aan jouw buik. Twijfel je of dit ook bij jou het geval is? Dan is het slim om even voor de spiegel te staan en te kijken hoe jij je buikje het beste kunt verbergen.

Buikspieroefeningen

Dat je plaatselijk vet kun verbranden met buikspieroefeningen is een fabeltje waar wel veel mensen in geloven. Afvallen buik doe je namelijk niet door middel van buikspieroefeningen. Vetverbranding stimuleer je met de juiste voeding en de nodige beweging. Buikspieroefeningen zijn een manier van beweging maar als je doel: afvallen buik is dan raad ik je aan om in de tijd van je buikspieroefeningen te gaan wandelen. Zodra je buikvet verbrand is en je niet meer hoeft afvallen buik is het interessant om buikspieroefeningen te gaan doen om je buik te trainen.

De reden waarom mensen buikspier oefeningen doen is om een strakkere buik te krijgen met wellicht een sixpack als doel. Vetverbranding staat hier los van. Het is uiteraard wel zo dat als je buikspieroefeningen doet je spieren zullen groeien.

Snel afvallen buik met eiwitrijk dieet

Een eiwitrijk dieet is een dieet wat er voor zorgt dat je op een gezonde manier snel van je buik af bent. Als je snel wilt afvallen buik of een eenvoudige manier zoekt om van je buikje af te komen dan kunnen we een eiwitrijk dieet aanraden.

Een eiwitrijk dieet zorgt er voor dat je vetverbranding optimaal bezig is en dat je minder trek hebt om te eten. Het is een manier waarbij je kunt afvallen zonder honger. Dit lijkt te mooi om waar te zijn, maar met eiwitrijk voedsel zorg je voor een verzadigd gevoel en heb je dus geen trek in ongezonde snacks. De verleiding is minder en je kunt je dus richten op het afvallen buik en je gezonde levensstijl!

Doordat je eiwitrijk voedsel eet wat laag in koolhydraten is en andere vetmakende voedingsstoffen heeft zul je snel vetverbranden. Dit kan oplopen tot wel 6 kilo vet per week wat betekent dat je binnen een week al af bent van een klein buikje. Vitadis Health Care heeft een methode ontwikkeld waarmee je in een week 3 tot 6 kilo af kunt vallen op een gezonde manier.

Dit vonden wij reden genoeg de methode binnenste buiten te keren en te kijken hoe het precies werkte. Dit hebben we vertaald in onze Vitadis Review. Ook zijn we verkozen tot één van de beste afslank- gezondheids sites van dit moment en daarom hebben we van Vitadis Health Care de mogelijkheid gekregen om een tijdelijke korting van 60% aan te kunnen bieden aan onze bezoekers.

tijdelijke 60% kortingspagina

 

Gezond afvallen? Afvallen buik eerst!

Buikvet is een vet die erg ongezond is. Iedereen weet wel dat overgewicht niet goed is voor je gezondheid maar toch is voor veel mensen de reden om te starten met afvallen buik de cosmetische reden. Dit is begrijpelijk want we zien niet wat er binnen in ons lichaam afspeelt. Mensen die overgewicht hebben en hiermee doel ik voornamelijk buikvet hebben, hebben een aanzienlijk grotere kans op hart- en vaatziekten. Het hart wordt namelijk veel zwaarder belast dan bij slanke personen het geval is.

Een buikje hebben is niet zonder gevaar, dit blijkt wel uit onderzoek. Dit geldt zowel voor mensen die te zwaar zijn, als voor personen die ‘slank’ zijn maar bijvoorbeeld een bierbuik hebben. Vaak denken zij dat het hebben van buikvet geen kwaad kan, maar juist het vet dat ter hoogte van de navel wordt opgeslagen is gevaarlijk als je er te veel van hebt. Dit zogenaamde orgaanvet wordt opgeslagen rondom je hart, maag en longen. Het beschermt je organen, maar als je er te veel van hebt kan het de organen juist beschadigen.

Buikvet is dus erg ongezond. Neem het afvallen buik daarom serieus en zie het als extra motivatie om te starten met afvallen buik. Heb je een buikje zorg dan dat je hier snel vanaf komt, misschien om aan je uiterlijk te werken, maar zeker om gezonder te gaan leven. Om het risico op ziekten en bijvoorbeeld diabetes te verlagen, is het erg belangrijk dat je gaat afvallen. Je buik zou bij het afslanken dan ook de meeste aandacht moeten krijgen. Doe wat met deze informatie die we je hebben gegeven en start met het eten van de juiste voeding en de tips die we je hebben gegeven.

Meer weten? Zelf meten!

Twijfel je of je in de risicogroep valt en dus moet afvallen? Buik normaal, te dik of je hebt juist helemaal geen idee hoe je ervoor staat? Pak een meetlint en meet je taille, rondom je navel. Voor vrouwen moet deze omtrek niet meer zijn dan 88 centimeter, voor mannen niet meer dan 102 centimeter. Zit je op dit getal of daarboven, dan val je in de risicogroep en zou je moeten afvallen. Buik eerst en dan de rest!

Afvallen buik - meet het zelf

Ga jij afvallen aan je buik? Laat het ons en de andere bezoekers weten. Ook als je vragen hebt, schroom niet om ze te stellen, we vinden het super leuk om je te helpen bij het verbranden van je buikvet en te horen dat je wat doet met onze informatie. Misschien twijfel je nog over iets of heb je nog een specifieke vraag, stel je vraag en ga er gewoon voor. Wat heb je te verliezen? Juist, niks toch? ;-)

Geef een reactie

41 comments

 1. Patricia

  Ik heb zelf een klein buikje en wil hier echt heel graag van af, bedankt voor de tips Nadia. Ik vind het heel fijn dat je zulke goede dingen op het internet zet, de site volg ik al een hele tijd en ik vind dat je heel erge goede artikelen plaatst waar ik veel aan heb. Ook hoe je gezond moet leven enzo en niet alleen over afvallen en ongezond snel afvallen. Fijn!

 2. Diana

  Dag Nadia,
  Bedankt voor je fijne artikelen de hele tijd door, ik kan er veel informatie uit halen wat ergens anders op het internet niet te vinden is. Sinds dat ik je volg ben ik begonnen met vitadis en ben ik al 12,6 kilo afgevallen en dat voornamelijk buikvet.
  Iedere dag lees ik wel een nieuw artikel op je website, het is een soort huiswerk geworden en ik merk echt dat ik gezonder ga leven en me fitter ga voelen.
  Ga zo door, ik wacht met smart op nieuwe artikelen, ik laat gewoon even weten dat ik je volg!
  Groetjes,Diana

  -1
 3. Tobias

  Beste Nadia,
  Ik heb ook problemen met buikvet. Ik heb al veel dingen geprobeerd: meer bewegen, minder suikers eten, veel water drinken en vijf keer op een dag kleine porties eten. Ook buikspieroefeningen heb ik al gedaan. Mijn zwembandjes zijn wel kleiner geworden, maar het laatste vetrolletje raak ik maar niet kwijt. Heb jij misschien nog een goede tip voor me?

  -1
  • Nadia Bievinck

   Hoi Tobias,

   Ik heb het artikel voor je aangevuld met een aantal tips die je wellicht kunnen helpen.

   Groeten,
   Nadia

   -1
   • hanna

    Hooi meid ik wil graag afvallen maar ik weet niet hoe kan je misschien me helpen ik heb wel dik buik waar ik niet blij mee ben zal je help echt waarderen als je me kunt helpen.

 4. Sebastiaan

  Bedankt voor dit artikel! Ik had geen idee dat vet op de buik zo slecht was voor je gezondheid. En dat het zulke schadelijke gevolgen kon hebben. Gelukkig heb ik zelf niet echt aanleg om zwaar te worden, maar op mijn buik zit wel een klein rolletje vet. Nu ik dit gelezen heb ga ik daar meteen wat aan doen!

 5. Brenda

  Het was me al duidelijk dat overgewicht niet echt gezond is voor een mens, maar ik wist niet dat buikvet zo’n specifiek gevaar was. Dit artikel zet wel aan tot nadenken. Ik denk dat wij thuis toch maar eens beter op moeten gaan letten wat er allemaal in de boodschappen zit. En ik denk dat het tijd wordt dat we toch weer eens wat meer gaan bewegen. Bedankt voor dit duwtje in de rug, dat had ik net even nodig!

 6. Veerle

  Dag Nadia,

  Wat een leuk artikel heb je.
  Maar ik heb toch nog een vraagje
  Ik ben een vrouw van 24 jaar en mijn taille omtrek bij mijn navel is 84 cm.
  Toch heb ik wel wat buikvet! En vooral op zij zit meer vet! (Verschrikkelijk) Ik heb al zoveel
  geprobeerd. Intensief sporten, 2 liter water
  drinken per dag.
  Gezond en varieert eten.
  Maar het lukt me maar niet buikje kwijt te raken.
  Nu moet ik toegeven dat ik een zoetekauw ben.
  Na 3 maanden flink mijn best te doen verlang ik naar chocola!!! (Het liefst melkchocola)
  Merk wel hoe ouder je word hoe minder snel het eraf gaat. (Dat klinkt misschien wat raar voor een 24 jarige)
  Mijn vraag is, mag je als je van je buikvet af wil echt helemaal geen chocola meer of cola of koffie + suiker en melk??

  -3
  • Nadia Bievinck

   Beste Veerle,

   Helemaal geen dingen meer eten waar je van houd vind ik zelf altijd het grootste risico. De kans dat je een keer naar de kast loopt om een reep chocola te pakken (in jou geval) is best groot als je 3 maanden helemaal er niks meer van hebt gegeten.
   Verander stapsgewijs dingen in je eetpatroon, een klontje minder suiker in je koffie, een bakje minder per dag, slechts één stukje chocola in de twee dagen zijn allerlei voorbeelden waar je mee kunt beginnen.
   Mocht je nog meer vragen hebben dan kan je me ook even mailen!
   Groetjes, Nadia

 7. Kadija

  Hallo Nadia ,

  Ik zit ook met het buikvet probleem . Ik sport 4 keer
  week, drink voldoende water, en eet gevarieerd en
  gezond. Maar toch raak ik die buikvet niet kwijt.
  Hebt u nog tips voor mij? Ik eet volkoren pasta, rijst
  en brood. Mag ik dit dan niet meer eten?

  • Nadia Bievinck

   Beste Kadija,

   Gezonde voeding en gezonde voeding zijn niet het zelfde. Het klinkt misschien raar maar de huidige voedingsindustrie weet zelfs van ‘gezonde’ producten ongezonde producten te maken. Een tip: doe boodschappen aan de buitenkant van de winkel, loop dus niet de schappen in! Eet verse producten, vlees en groentes. Het zou inderdaad kunnen liggen aan de voeding die je op noemt, zoals je wellicht al tegen bent gekomen zijn granen bij het Paleo Dieet ‘not done’ net als volkoren pasta. In deze reactie wil ik niet verder ingaan op het Paleo dieet maar lees het volgende artikel eens: “Het Paleo Dieet” misschien kan je er wijs uit worden. Wat belangrijk is als je wilt afvallen kan ik wel heel simpel uitleggen: eet veel eiwitten en weinig koolhydraten en gezonde, onbewerkte voeding.

   Succes! Groetjes, Nadia

 8. jeremy

  Ik vindt het een heel leuk artikel. zal dit zeker ook via mijn social media onder de aandacht brengen.

 9. Dino

  Hoi Nadia,

  Bedankt voor de e-mailtje(‘s) tot nu toe.
  Ik ga er zeker wat mee doen. Om te beginnen met het proefpakket bestellen van het Vitadis dieet.
  Gelukkig doen er thuis ook nog een paar mee voor de ”support”.

  • Nadia Bievinck

   Succes Dino en graag gedaan! Als je je behaalde resultaten en bevindingen met ons wilt delen stellen we dat op prijs :)

 10. Serge

  Hallo Nadia,

  Ik ben een jongen van 13 jaar iets van 1,55 meter en ik weeg 54,5 kg en heb een best groot buikje. Ik ben er niet blij mee en wil er snel van af! Ik probeer vaak niet te snoepen, maar dat is best wel lastig :(. Ik kan het niet volhouden zonder suiker te leven. Ik eet wel minder dan vroeger want vroeger at ik zowat elke avond 2 boterhammen voor het slapen. Ik ben ook laatst gestopt met voetbal, dat bleek niet zo’n goede keus te zijn want ben daarna wel wat bijgekomen :'(. Ik wordt er ook mee gepest, ze noemen me sousergebroodje enzo. Dus ik wil snel van mijn vet af! Ik doe al best lang zo’n workout, buikspieroefeningen, half jaar ofzo, voor een sixpack en om af te vallen. Maar ik was er erg in teleurgesteld toen ik las dat het niet helpt voor afvallen.. Welke manier van afvallen beveelt u me aan? Welke zou het beste bij me passen om bijvoorbeeld toch iets zoets te kunnen eten, of er juist van af te komen?

  Alvast bedankt,
  Serge

  • Nadia Bievinck

   Hey Serge,

   Goed dat je met je gewicht bezig bent en dat je ook al beweegt etc. suiker is echt een grote boosdoener van overgewicht. Je bent nog jong dus je zult aan veel verleidingen worden blootgesteld maar dat is geen probleem als je een gestructureerd eetpatroon aanhoud. Drink genoeg water op een dag, vermijd frisdrank zoveel mogelijk en eet altijd een ontbijt. Veel bewegen, rennen, lopen, fietsen en sporten is altijd goed voor je gewicht, maar zorg ook dat je goed op je voeding let, eet 6x op een dag kleine maaltijden zodat je vetverbranding goed op pijl blijft.

   Groetjes,
   Nadia

 11. Jesika

  Hoi !

  Ik ben een meisje van 15 jaar en ben 1.55 meter groot en weeg 52.8 kilo.
  Ik ben vaak gewogen enzo en mijn gewicht bestaat merendeels uit spieren. Het enige vet wat ik heb op me lichaam is bij mn buik..
  Ik doe aan voetbal kungfu en ik ga naar de sportschool. Ik drink veel water en eet alleen maar gezond. Mijn avond eten is meest rijst met groente en vis uit de stoompan.
  Maar na 1 a 2 weken haak ik weer af. En nu ik een navelpiercing heb wil ik ht echt weg hebben..
  Heeft u tips voor me ? Want ik ben al een jaartje bezig met dat vet weg te krijgen maat geen 1 dieet heeft geholpen ..

  Groetjes
  Jesika

  • Nadia Bievinck

   Beste Jesika,

   Je BMI is 23.3 en is prima voor jou leeftijd. Nu snap ik je probleem en begrijp ik dat je een wat strakkere buik wil.
   Als je al sport is het goed om veel beweging mee te pakken en je buikspieren wat aan te sterken voor een wat gespierdere buik.

   Ik raad je aan niet op dieet te gaan aangezien je dan de kans hebt dat je teveel afvalt. Goed op je voeding letten (min. 5x per dag wat eten met enige regelmaat) en goed letten op wat je eet dan moet het helemaal goed komen!

   Groetjes,
   Nadia

 12. belinda

  Hoi Nadia,

  Ik ben helemaal radeloos. Mijn buik gaat er maar niet af, wat ik ook doe. De rest van mijn lichaam is normaal, mijn buik is alleen dik en opgezet. Net een bierbuik.

  Ik vraag me af hoe dit komt. Ik sport 5 dagen in de week 120 minuten, een 6 keer per dag kleine beetjes.. ik weet niet waar het fout gaat..

  Groetjes Belinda

 13. Hannah Rae

  Ik heb altijd al moeite gehad met afvallen, nu ga ik weer opnieuw beginnen en met tips zoals deze denk ik dat ik meer succes zal hebben :)

  Bedankt voor alle tips, ik hoef geen model te worden maar een beetje dunner is wat ik wil

 14. femke

  Hoi nadia,
  Ik eet te veel verzadigde vetten hoe moet ik dat verminderen? Zoals je weet weeg ik 43, 5, en ben ik 1.55 lang ik wil heel graag dat onderste rolletje vet kwijt. Het werd me aan geraden om je op te trekken en zo maar dat kan ik niet omdat me armen dan niet sterk genoeg zijn. Ik heb er wel de ruimte voor ik sport 3keer in de week minstens een uur . En naar school fiets ik ook nog een halfuur . Wat doe ik fout? alstublieft help me. Ik ben 12 jaar. Mijn kont vind ik ook te dik en rond en hij blubbert een beetje. Dat is heel lelijk. Alstublieft help me ik begin radeloos te worden.
  Groeten Femke

  • Nadia Bievinck

   Hoi Femke,
   Je bent nog een jonge meid en je zit dus nog volop in de groei, daarom is het niet slim om nu te gaan lijnen. Alle gezonde voedingsstoffen van het eten wat je binnen krijgt zal je hard nodig hebben. Daarnaast ben je niet te dik voor je lengte, je hebt een gezond gewicht en je beweegt goed, zo fout ben je dus helemaal niet bezig :). Mocht je toch wat met je voeding willen doen dan raad ik je aan contact te zoeken met een diëtist. Groetjes, Nadia

 15. Thera

  Hoi Nadia, ik heb weer wat geleerd over voeding door jouw artikel en je reacties op de post. Ik ben een vrouw van 57. Ik heb best een aardig postuur, maar mijn buik is beslist te dik. Ik kan heel gedisciplineerd eten en als ik per se wil afvallen gebeurt dat ook, maar ik val af op andere plaatsen dan waar het het meest nodig is. Waar ik ook mee worstel – sorry, minder fris verhaal – : als je veel eiwit eet en weinig koolhydraten is de ontlasting, die dan heel donker is van kleur, minder makkelijk kwijt te raken. Daar lees ik eigenlijk niets over. Tips?

  • Nadia Bievinck

   Hi Thera, bedankt voor je reactie. Goed om te horen dat je actief bezig bent met je gezondheid en je gewicht. Mijn advies is om iets in te nemen voor anti obistipatie zodat je makkelijker naar de wc kunt. Dat het donkerder is maakt niet uit. Fijn trouwens dat je je vraag zo open durft te stellen, wellicht zitten andere bezoekers met dezelfde vraag waar ze nu ook direct het antwoord op hebben. Ik hoop dat je (en de andere lezers) er wat mee kunt! Groetjes

 16. Menno de Haan

  Het is inderdaad onzin dat je vet kunt verbranden met buikspieroefeningen! — Extra informatie verwijderd wegens promotie — Wanneer je over veel buikvet beschikt, is het verstandig om eerst buikvet te verliezen en dan met buikspieroefeningen te starten.

 17. Alexa

  Hi Nadia,
  Een paar kleine correcties, de fructose in fruit maakt niks uit aangezien er ook vezels in fruit zitten en buikspieroefeningen helpen volgens mij wel met een strakkere buik krijgen,aangezien de spieren het ver straktrekken. verder een heel goed artikel!

  • Nadia Bievinck

   Hi Alexa,

   Bedankt voor je aanvulling (en het compliment :)). Het klopt inderdaad dat er goede voedingsstoffen in fruit zitten, maar ook veel suikers die niet goed is voor bijvoorbeeld afvallen aan de buik. Wat betreft de buikspieroefeningen ben ik het helemaal met je eens. Alleen de vergissing die mensen maken is dat je niet direct vet verbrand met buikspieroefeningen. Je traint namelijk alleen je spieren waardoor je een strakkere buik krijgt, maar dit zal niet opvallen als er nog een laag vet overheen zit. Dit moet eerst verdwijnen.

 18. nadya van caeseele

  Ik ben 66 en opeens 4kg bij op 1maand tijd.ik ben geen snoeper,maar wil mijn buik wel kwijt,ik ben ook geen grote eter maar wel onregelmatig en heb een maagbreuk,graag een raad van jullie.met dank

 19. cy kitsz

  Hoe kom ik aan zo een boekje eiwitvrij dieet? Cora

  • Nadia Bievinck

   Als je naar boven scrolt zie je een groene knop waar je je email adres kunt ingeven. Via deze weg zullen we een link naar de receptengids toesturen!

  • Nadia Bievinck

   Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief, hierin krijg je de recepten. :)

 20. rianne

  Goedemorgen, bedankt voor de goede tips. Ik ben nu sinds eind oktober bezig om ook mijn buikje weg te krijgen. loop 3x per week hard (evy) en doe sinds kort elke avond een workout van tiffany rothe (geweldig). Maar had afgelopen donderdag bijholte ontsteking gekregen waar ik erg last van had dus ben niet gaan sporten nu al 5 dagen. Was tot afgelopen donderdag 8 kg afgevallen en nu 9kg dus in die 5 dagen tijd ben ik 1 kg afgevallen terwijl ik normaal er echt moeite voor doe en veel sport en het helemaal niet zo hard ging hoe kan dat? Je zou zowat niet gaan sporten. (daarnaast loop ik ook al veel op mijn werk) alvast bedankt.
  Gr. rianne

  • Nadia Bievinck

   Hi Rianne,

   Aan de hand van sport verbrand je vetten, deze vetten worden deels omgezet in spieren (die zwaarder zijn dan vetten). Verder is voeding tijdens het afvallen een stuk belangrijker dan sporten, beweging is hierbij wel een belangrijk punt. Als je goed op je voeding let, en je beweegt genoeg (sporten als extra zal de vetverbranding sneller gaan, dit merk je alleen niet snel aan je gewicht) dan val je af. Goede voeding om af te vallen is eiwitrijk en bevat weinig koolhydraten.

   Groeten,
   Nadia

 21. Maaike

  Hallo
  Ik heb begin 2014een hartinfart gehad ik eet altijd al zout arm zo min mogelijk vet te gebruiken en zo vers mogelijk en ik fieste elke dag 20km dus volgens leefde ik best gezond dus na die hartinfarct ben ik onverwachts zwanger geraakt het is nu 3 maanden geleden maar die buik die gaat maar niet weg ik moet wel zeggen dat ik medicijnen slik om weer een hartinfarct te verkomen maar ik durf niet, o goed te lenen en mijn conditie

 22. manny

  Hoi normaal in mijn leven had ik geen buikje te druk met werk nu heb ik een baan waar het rustiger is en ook niet gestrest maar nu krijg en heb ik wel een buikje en dat wil ik niet voel mij er niet lekker bij m.v.g. manny

 23. Meef

  Mijn man en ik hebben buik vet
  Man : 114
  Vrouw 94
  Dus heel veel ik wil echt van die buik af ik denk dat ik gezond eet maar als u me kan aan radde wat te doen zal ik op prijs stellen

 24. Hallo Nadia

  Ik ben een man met veel overgewicht.
  Ik ben nu sinds 4 dagen bezig met een koolhydratenarm dieet en lees uw heerlijke recepten wat ik graag ga proberen.
  Momenteel heb ik last van weegschaalfobie ofwel dagelijks kijk ik of ik niet zwaarder ben geworden maar tot mijn verbazing zie ik dat ik nu 4,4 kilo minder weeg.
  Ik geloof er nog niks van maar een weegschaal liegt er niet om zou je denken toch!!!
  Kan het zijn dat ik toch ineens goed bezig ben met dit dieet en ga afvallen???

  Mvg Hans.

  • Nadia Bievinck

   Hallo Hans,

   Wat super dat je zulke fantastische resultaten behaald! Het koolhydraatarm dieet is een ontzettend goede manier om verantwoord af te vallen en dat blijkt. Ga vooral zo door met positieve resultaten behalen!

   Groetjes Nadia

 25. Patrick

  Hey ik ben Patrick, ik ben 17 jaar en ben 1,72 m . Ik heb een normaal postuur maar ik heb een dikke buik, nou niet heel erg dik maar wel een beetje. 8 maanden geleden ben ik gestopt met voetbal en dat bleek niet goed te zijn, ik weeg nu 77 kg en daarvoor woog ik 65 kg . Ik probeer elke dag naar de sportschool te gaan en af te vallen maar het wilt niet lukken, ook ga ik met de fiets naar school in plaats van met de bus. Ik word best vaak aangesproken vanwege mijn buik. Ik heb tips van u nodig en hoop dat u mij kunt helpen, want ik wil echt af van mijn buik.

  Gr,

  Patrick

  • Nadia Bievinck

   Beste Patrick,

   Goed van je dat je zo bezig bent met het sporten en meer te bewegen in de dagelijkse zaken! Ik krijg uit je bericht alleen geen hoogte over je eetgewoontes. Sporten is belangrijk, maar je voeding is de grootste bepalende factor in je lichaamsgewicht en je vetpercentage. Weet je niet goed welke voeding geschikt is om af te vallen of ben je op zoek naar een goed dieet? Bekijk dan eens de artikelen op Afvallen Experts die gaan over het eiwitdieet of het koolhydraatarm dieet. Bekijk ook door op de volgende link te klikken het Vitadis dieet http://www.afvallenexperts.nl/vitadis-het-slanker-leven-plan/
   Dit is een eiwitdieet wat op een verantwoorde en makkelijke manier ervoor zorgt dat je kunt afvallen.

   Groetjes Nadia